Llista de novel·les de Star Trek

Aquest article ofereix una visió general de les novel·les amb històries que tenen lloc a l'univers fictici de Star Trek. Van aparèixer en anglès en almenys 700 volums. Una part també s'ha publicat en alemany, francès i altres idiomes.


Gran part de la història adapta personatges, ubicacions i altres elements de la trama de les pel·lícules i sèries de televisió. Una part explica pel·lícules de Star Trek o episodis de sèries de televisió. Les històries no pertanyen al cànon oficial de sèries de televisió i pel·lícules.


La llista té en compte novel·les i antologies independentment de com s'hagin produït i, per tant, també inclou volums que no s'han imprès sinó que només s'han publicat com a llibres electrònics. La llista se centra en les primeres publicacions d'editors de llibres en anglès i alemany i no inclou antologies de llibres que ja s'han publicat. Les reimpressions i les noves publicacions només es tenen en compte en aquells casos en què apareixen sota un títol diferent, sota un títol de col·lecció o en una traducció modificada.


Les novel·les i contes representen una part important de la ficció de Star Trek en el marc del marxandatge, i diverses novel·les van ser col·locades a la llista de best-sellers del New York Times. El 1994, la revista nord-americana Cinefantastique va situar com a mínim 30 milions de còpies de les novel·les de Star Trek venudes a tot el món.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Listo de kurkulioj en Germanio